Înainte. Uneori cu peste 200 CP.

200Bulevard larg, luminat cu felinare dese și calde. E prea târziu pentru sunete. E loc însă de unul singur – o amestecătură de ”u”, ”r”, ”d” și ”i”.

Viteza minte cu un asfalt neted și uscat – accelerația trece peste orice crăpătură, iar roata din față ocolește cu precizie fiecare groapă. Noaptea șterge imperfecțiunile, așa încât bucățile metalice să pară mai curate, proaspăt – lustruite și… mai tentante.

Mâinile se încolăcesc pe mijlocul lui, el strânge mai bine capetele ghidonului. Pe ea, adrenalina o ghemuiește și o face să-și curme gâtul pe spatele lui, în timp ce lui îi apropie sprâncenele și-i adună pleoapele, aproape că i se ating genele. Vântul alintă porii feței la fiecare prag de ”cal-putere” și zburlește câteva fire de păr scăpate de sub casca ei. Doar atât se fac simțite adierile. Gecile din piele au fermoare strânse până sub bărbii.

Kiseleff. Un singur sens de circulație, semafoare pe galben intermitent. E atât de târziu încât au dispărut și benzile de circulație, iar singurul semn că, totuși, nu e vorba de un oraș cu totul adormit este o mașinărie Romprest, rămasă demult în urmă.

Calea Victoriei e prea îngustă, Amzei și mai îngustă, așa că prin Romană drumul își cere din nou dreptul la una-singură-și-largă-bandă. Magheru aduce un plus în stocul de fiori, iar Bălcescu e tranziția spre lumea faină, supebă, unică a pasajului din Unirii.

În noaptea asta nu se știe unde e oprirea: mai colea, pe Splaiul Independenței sau poate undeva, pe Autostrada Soarelui sau, cine știe, înapoi în nord, pe Autostrada București-Brașov.

Stă sprijinită pe cricul argintiu, cu roata din față întoarsă cu 45 de grade la dreapta și scoate o combinație de ”p”, ”o”, ”i” și ”c”, într-un un sunet ritmic de răcire și comprimare.

Motocicleta.

Sursa foto

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s